TOPPLISTENE

  1. TV2: Petter uteligger
  739 400
  2. TVN: I kveld med Ylvis live
  311 050
  3. TV3: Håndball-EM: Norge-Kroatia
  235 780
  4. TV2 Zebra: Fjorden Cowboys
  146 930
  5. FEM: Kakekrigen
  94 470

Relaterte nyheter

Det blir høst på TV i år også

Selv om sommeren enda ikke har startet er tv-kanalene godt i gang med å tenke på høsten. De siste dagene har vi fått presentert hva ”alle” kommer til å se på tv fra september til november, og det er litt for enhver smak uansett målgruppe og interesse.

 

TV2:

Har også i år ett større budsjett for program investeringer enn noensinne, og det kommer av det er mange store egenproduksjoner som blir å finne i sendeskjemaet høsten 2009.
”Skal vi danse” (sesong 5). Pia Lykke og Christian Ødegaard skal lose oss igjennom kjendisers grasiøse og mindre heldige bevegelser over parketten. En sikker vinner på lørdager.
”Jakten på kjærligheten” (sesong 6). Nye bønder og nye friere står klare til å finne hverandre. Sikker vinner på tirsdager.
”Da damene dro”. En suksess i fjor høst, nå er det en ny bygd som står for tur til å klare seg uten damene en ukes tid. Røyrvik i Nord-Trøndelag. Blir nok en onsdagsvinner til høsten også.
”Senkveld”. Kommentarer overflødig. Fredagsvinner
”X-factor”. Samme som Idol, men ingen øvre aldersgrense og flere vokaler. Juryen vil også få en mer synlig rolle, og med Jan Fredrik Karlsen blant dem er det bare å glede seg. De som skulle tro at slike programserier har nådd et metningspunkt, tro om igjen, TV2 informerer om rekordpåmelding!! Dette blir en fredagsvinner.

- Flere kjente og kjære egenproduksjoner står også på menyen i tillegg til en virkelighetsproduksjon fra advokatbransjen, nærmere bestemt forsvarsadvokatene. Masse dramaserier, sport og Nordisk krim er også en del av tilbudet til høsten.

TVN:

Trendene fremover skal i utlandet og TVNorge være ”positiv tv” og det er nettopp det TVNorge primært satser på denne høsten. Også TVNorge har større programsatsninger enn noen gang.
”Hvem kan slå Ylvis”. Gutta blir utfordret av andre par i 15 øvelser. Vises på tv mandag-tirsdag (tror kl 21.30-22.30) Programleder er Fridtjof Wilborn.
”71 grader Nord”. En slager i 10 år…også denne høsten, på mandager.”Middag hos meg”. Et program som sendes mandag-torsdag ukentlig, der 4 kjendiser serverer sin ”favoritt-3-retter” og de kårer en ukesvinner. Nye kjendiser hver uke.
”Blanke ark”. Ungdom med læringsvansker får hjelp. Sikkert nyttig for de fleste læringsanstalter å se hvordan det er mulig å hjelpe de som ikke er A4.
”Sinnasnekkern” med snekker-Otto. Besøker hobbysnekkerhusholdninger som har hatt litt høye ambisjoner om oppussingen, og regelrett møtt veggen!
”Valen’s Frokost-TV”. Frokost-tv for B-mennesker. Liker en Valen er dette stor humor.

TV3:

Foreløpig meny:
”Robinson”. Kjent og kjært på søndager

”Pia & Jasmin”. Pia Haraldsen og moren skal date menn i sør-Frankrike. Kan bli interessant siden de foretrekker menn på samme alder!! Kommer antakeligvis på mandager.
”Klokka 8 hos meg”. Vises mandag-torsdag, der 4 ukjente mennesker kobles sammen og skal servere mat på hver sin dag. Kårer en ukesvinner, og nye mennesker hver uke
”Hellstrøm”. Interessant om mat på torsdager.

”Luksusfellen”. Fantastiske seertall forrige sesong, og får det samme til høsten. Går nok på onsdager.
”Singing Bee”. Er tilbake i kjent stil. Men blir det sendt på en tirsdag??

Til TV3 sitt forsvar så har ikke de offisielt lansert høstens sendeskjema enda. Det skjer først i uke 25. Derfor er oversikten over kun foreløpig.

 

Carat mener:

Det var ikke mange overraskelser kanalene hadde å komme med denne gang, og merker derfor et snev av skuffelse, til tross for at det er mange gode og trygge konsepter som skal på lufta.
Hvem tror vi vinner av de kommersielle:
TV2 beholder naturligvis tronen som størst stort sett gjennom hele uken, men får konkurranse på noen tidspunkter.

Av enkeltprogrammer som treffer det brede lag av befolkningen tror vi på ”X-factor” og ”Hvem kan slå Ylvis”. Av mindre formater tror vi ”Blanke ark” vil slå an hos barnefamiliene og kan skape gode seertall for TVNorge.

Suksess måles gjerne i seertall og hvor store disse blir avhenger av hva statskanalen vil gjøre til høsten. NRK har jo tapt markedsandeler hvert år de siste 10 årene, og har nå omtrent ”bare” 30% av totalmarkedet. Hvor lavt kan de falle før det er fullstendig urimelig å betale kringkastingsavgift til NRK? Vi tror det kommer godbiter fra NRK denne høsten, og Skavland går det rykter om at er tilbake i samsending med Sverige. Så fredagen er i hvert fall reddet for dem.

Vi gleder oss til tv-høsten, men det er greit med noen soldager i juli først.

God sommer!

Click to share this post on Facebook Click to share this post on Twitter Click to share this post on e-mail Click to print this post

Kommentarer

Om forfatter

NYHETSBREV

Relaterte caser